Gustă roadele Grădinescu la Barbu Văcărescu!

Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR) invită bucureștenii să se bucure de noua grădină comunitară din rețeaua Grădinescu răsărită la Barbu Văcărescu în incinta magazinului Kaufland, miercuri - 6 septembrie, începând cu ora 17:30.

Grădinescu Barbu Văcărescu este un spațiu verde creat inteligent, în armonie cu mediul înconjurător și nevoile comunității. Este un peisaj comestibil cu o diversitate de specii de pomi, arbuști, plante cățărătoare și plante erbacee; o oază de relaxare și reconectare cu natura în mijlocul efervescenței urbane; un loc de socializare și învățare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Programul evenimentului:

Evenimentul de miercuri - 6 septembrie va începe cu o expoziție foto care va dezvălui making of-ul grădinii, va continua cu un tur al grădinii în care participanții vor avea ocazia să cunoască amploarea proiectului Grădinescu, iar la final vor sărbători cu un picnic pe iarbă.

Sunt invitați locuitorii din zona Barbu Văcăresescu curioși să vadă cum înverzește cartierul lor, copiii și adulții dornici să se familiarizeze cu grădinăritul în mediul urban și ONG-urile interesate să organizeze evenimente pentru comunitate.

Despre rețeaua Grădinescu:

Grădina din Barbu Văcărescu face parte din prima rețea de grădini urbane comunitare - Grădinescu și constă într-o rețea de 9 grădini, dintre care 3 amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, 4 în parcările sau în spatele magazinelor și 2 în școlile din Capitală.

"Aici între betoane, în oraș, ai nevoie de spațiu verde [...] în care să devii activ, să te miști, să te conectezi cu pământul. [...] Deja e trend național și internațional și vine dintr-o nevoie [...], nevoia de a sta cu oamenii la un loc într-un spațiu cu respect față de natură, nevoia de a învăța să-ți crești singur hrana și să-ți aduci copiii într-un spațiu cu respect față de natură", Ionut Badică, manager de proiect Grădinescu.

Grădinescu (www.gradinescu.ro) promovează grija față de natură, spiritul comunitar și accesul la o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban. Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România susține dezvoltarea agriculturii urbane pe principiile permaculturii.

"Cineva definea permacultura ca fiind o revoluție deghizată în grădinărit organic. (Graham Burnett). De ce a spus asta? Pentru că permacultura este mult mai mult decât grădinărit. Este un sistem de proiectare prin care creăm habitate umane sustenabile care pot funcționa în armonie cu natura, pot să regenereze mediul înconjurător și nu să-l distrugă", Teodor Terpez, manager de comunicare Grădinescu.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe facebook sau pe site-ul Gradinescu.

Proiect inițiat de Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România și sponsorizat de Kaufland România. Date de contact: contact@gradinescu.ro.