Ia o felie din Grădinescu la Apărătorii Patriei!

Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR) invită bucureștenii între 28 august și 2 septembrie să-și rezerve o parcelă de pământ și să grădinărească cât e ziua de lungă! Primul venit, primul servit! Grădina este amenajată în incinta Kaufland Apărătorii Patriei (Șos Olteniței, nr388) și asteaptă să fie cultivată de oameni din vecinatate interesați de grădinărit, hrană sănătoasă sădită chiar de ei, relaxare în natură și socializare cu vecinii.

Timp de o săptămână, între 28 august și 2 septembrie, bucureștenii din zona Apărătorii Patriei vor putea veni să afle mai multe despre grădină și să își rezerve un lot pentru a-și cultiva propriile plante și legume, de luni până sâmbătă, între orele 9:00 - 19:00.

Sunt 15 loturi disponibile, care vor fi oferite pe principiul "primul venit, primul servit".

La finalul perioadei de înscriere, Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR) va organiza eveniment pentru dezvoltarea comunității cu toți cei care și-au rezervat o felie din Grădinescu. Este momentul mult așteptat când se vor planta răsaduri din semințe ecologice sau tradiționale și vor face cunoștință între ei comunitatea de grădinari la un picnic pe iarbă.

Grădinescu Apărătorii Patriei este un spațiu verde creat inteligent, în armonie cu mediul înconjurător și nevoia comunității pentru un stil de viață sănătos. Cei 400 mp ai grădinii vor fi cultivați împreună cu locuitorii din zonele Berceni, Aparatorii patriei și Oltenitei. Pentru a crea o imagine de ansamblu a grădinii, aceasta va cuprinde următoarele elemente: gard, foişor, alei, paturi pentru legume, ochiuri de apă, sistem de irigaţii, sistem de iluminat, hotel de insecte etc.

Cei care vor să afle urmărească evoluția grădinii, am creat un eveniment pe Facebook .

De ce să-ți iei o felie din Grădinescu Apărătorii Patriei?

  1. Primești o pregătire în domeniul grădinăritului pe principiile permaculturii de la echipa Asociației Institutul de Cercetare în Permacultură din România.
  2. Ai la depoziție uneltele necesare pentru grădinărit.
  3. Beneficiezi de sfaturile unui coordonator al grădinii.
  4. Îți ușurezi munca cu un sistem de irigații care va avea grijă să-ți ude grădina.
  5. Îți depozitezi bagajele și lucruri personale într-un vestiar.
  6. Te bucuri de roadele muncii tale împreună cu familia sau prietenii.

Despre rețeaua Grădinescu:

Grădina din Barbu Văcărescu face parte din prima rețea de grădini urbane comunitare - Grădinescu și constă într-o rețea de 9 grădini, dintre care 3 amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, 4 în parcările sau în spatele magazinelor și 2 în școlile din Capitală.

Grădinescu (www.gradinescu.ro) promovează grija față de natură, spiritul comunitar și accesul la o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban. Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România susține dezvoltarea agriculturii urbane pe principiile permaculturii.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe www.facebook.com/gradinescu sau pe site-ul www.gradinescu.ro.

Proiect inițiat de Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România și sponsorizat de Kaufland România. Date de contact: contact@gradinescu.ro.