FERME URBANE
UPDATE
O veste bună pentru cei ce încă visează să-și vadă visul fermei lor urbane împlinit!
Termenul de depunere a aplicațiilor la etapa a II-a a programului Creștem Grădinescu, finanțare FERME URBANE s-a prelungit pana la data de 15 martie ora 23:59.
Informații Generale
Programul „Creștem Grădinescu” (denumit în continuare „Programul”) este un instrument de finanțare lansat de Kaufland România și implementat de Institutul de Cercetare în Permacultură din România.
În cadrul primului apel, deschis în Martie 2019, au fost finanțate și implementate 10 grădini urbane comunitare: 2 în București, 2 în Timișoara și câte una în Bacău, Bistrița, Baia-Mare, Pecica-Arad, Ploiești și Câmpia Turzii. Suma totală alocată pentru acest apel a fost de 100.000 EUR, câte 10.000 EUR pentru fiecare grădină.
Runda a doua de finanțare din cadrul programului “Creștem Grădinescu” va fi deschisă începând cu 22 ianuarie 2020 și este dedicată susținerii proiectelor de agricultură urbană prin sprijinirea înființării a două ferme urbane.
Bugetul Programului pentru runda a doua de finanțare – ferme urbane este de 30.000 euro, bugetul maxim acordat pentru o fermă urbană fiind de 15.000 euro.
Inedit față de prima etapă este că fermele pot fi localizate și în proximitatea unui centru urban, respectiv într-o localitate din zona periurbană care este accesibilă prin mijloace de transport preorășenești / regionale, este în curs de urbanizare și în care o parte considerabilă a populației lucrează și face naveta spre centrul urban.
Intenție
Intenția celei de-a doua etape a programului “Creștem Grădinescu” este de a susține inovarea și dezvoltarea conceptului de agricultură urbană și planificare urbană sustenabilă, de a stimula crearea de spații și joburi verzi și de a încuraja educația ecologică.
Solicitanți Eligibili
Sunt invitate să aplice la etapa a doua a programului “Creștem Grădinescu” unități de învățământ școlar și universitar, inclusiv asociații și ligi studențești, ONG-uri neafiliate politic, respectiv echipe formate din trei persoane sau mai multe, constituite ca grupuri de inițiativă civică având un istoric de activități, colaborare și capacitate organizațională, care vor opera sub entitatea juridică Institutul de Cercetare în Permacultură.
Criterii pentru Terenul Fermei
Terenul pe care vor fi amplasate fermele urbane va avea o suprafața cultivată de minim 1000 mp, cu expunere solară adecvată pentru culturile planificate, acces la rețelele și / sau surse stabile de apă și energie electrică, poziționare accesibilă unui număr cât mai mare de beneficiari, etc.
Calendarul Programului
Termen-limită pentru depunerea proiectelor este 1 Martie 2020 ora 23:59 iar anunțarea proiectelor câștigătoare pe 9 martie 2020.
Atenție! Calendarul și informațiile privind programul de finanțare se pot modifica!
Vă recomandăm să consultați periodic site-ul programului pentru mai multe informații.
Procesul de aplicare
Pentru a putea înscrie un proiect în competiția de proiecte trebuie să:
Completați și să trimiteți cererea de finanțare conform regulamentului.
Completați și să trimiteți bugetul Proiectului.
Trimiteți lista de documente necesare într-o arhivă care să nu depășească 10 mb.
Trimiteți lista de documente (poze și planuri) privind locația într-o arhivă care să nu depășească 10 mb.
Descarca documente
Regulamentul programului, cererea de finanțare, modelul de buget și alte informații despre etapa a doua a programul de finanțare ”Creștem Grădinescu” pot fi descărcate de aici:
Regulament Crestem Gradinescu Ferme Urbane
Cererea de finanțare
Model de Buget
Model acord utilizare spațiu
Declarație pe propria răspundere
Date contact:
E-mail: contact@gradinescu.ro
Telefon: 0728 949 771/ 0727 893 073