Barbu Văcărescu

Peisaj comestibil Barbu Văcărescu

O grădină urbană tip “food forest” creată în parcarea Kaufland Barbu Văcărescu, o oază de relaxare și reconectare cu  natura în mijlocul efervescenței urbane; un loc de socializare și învățare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Este un peisaj comestibil, care conține atât paturi de legume, plante aromatice, plante suport cât și arbuști, pomi fructiferi și plante cățărătoare, toate asamblate într-un design armonios care să faciliteze formarea de relații benefice  între elementele componente. Se doreşte a fi un spaţiu plăcut din punct de vedere estetic, relaxant, care să îmbie comunitatea locală să interacționeze cu grădina, să o îngrijească, să o adopte și să învețe cât mai multe despre relaţia om-natură din această interacțiune.

Grădina are o suprafață de 1200 mp şi o paletă largă de elemente precum: pajiști înflorite; planuri înclinate, sprijinite de gabioane; mobilier urban; panouri informative;  elemente decorative, sistem de irigații, hotel de insecte, hotel de lilieci, zone de şedere si relaxare şi hrănitoare de păsări.

Treasa Barbu Văcărescu 

Începând cu toamna anului 2017 echipa Kaufland Barbu Văcărescu se bucură de o oază de verdeaţă pe terasa clădirii de birouri. Proiectul conține următoarele elemente: paturi de legume, pergolă cu plante cățărătoare, pomișori și arbuști, mobilier de grădină şi sistem de irigații.

Poziționare pe hartă


Mai multe grădini

Școala 143
Școala 143

Grădina din Curtea Şcolii 143 Grădinescu propune un model de grădină în...

Tudor Vladimirescu
Tudor Vladimirescu

Sera urbană Tudor Vladimirescu Grădinescu Tudor Vladimirescu va fi dezvoltat în anul...

Bucureștii Noi
Bucureștii Noi

Grădină comunitară Bucureștii Noi  Centrala verde Jean Pain, sistemul hidroponic şi funcţiile...

Apărătorii Patriei
Apărătorii Patriei

Grădină comunitară Apărătorii Patriei Grădina este una comunitară şi e amenajată în zona...

Școala 136
Școala 136

Grădina din Curtea Şcolii 136 Grădina din Curtea Şcolii 136 va fi...