Bucureștii Noi

Grădină comunitară Bucureștii Noi 

Centrala verde Jean Pain, sistemul hidroponic şi funcţiile socio-culturale ale grădinii comunitare Bucureştii Noi îi oferă distincţia de cea mai complexă locaţie Grădinescu în 2017.

O grădină urbană comunitară de tipul ”plot share”, în care membrii comunității adoptă o parcelă de pământ pe care o ingrijesc cu îndrumarea echipei Institului de Cercetare în Permacultură.

Pe lângă parcelele comunitare, în această grădină veţi găsi ochiuri de apă, hotel de insecte, un solar încălzit pe timp de iarnă de centrala Jean Pain, vermi-compost şi sistem de irigații. Vitalitatea acestei grădini nu e oferită doar de biodiversitate, ci mai ales de oamenii ce îi trec “pragul”. Grădinescu Bucureştii Noi e un spațiu ce găzduieşte evenimente culturale și proiecții film,  e spațiu de relaxare, odihnă, adunare și învățare, dar oferă şi spaţii de co-working deschise în sezonul cald.

Suprafața amenajată e de 2300 mp, iar pe lângă suprafeţele cultivate e dotată cu o magazie pentru unelte, o pergola şi spaţiu înschis de birouri.

Grădină de pe acoperiș Bucureștii Noi – Sistem hidroponic 

În 2017 am experimentat un sistem de cultivare hidroponic pe o suprafață de 200 mp. Sistemul hidroponic este format dintr-o rețea de jgheaburi de cultură alimentate în permanență cu apă îmbogățită cu nutrienți, rezervor, pompă, cooler. Plantele sunt germinate în pastile de turbă, apoi sunt plantate în locașuri speciale în jgheaburi. Sunt cultivate în special plante aromatice sau medicinale, cum ar fi mentă, busuioc, cimbru, cimbrișor, rozmarin, salvie și multe altele, dar pot fi cutivate și roșii de talie mică, dovlecei baby, iar primăvara și toamna salată și spanac.

Sistemul Hidroponic este un sistem de cultură din care lipsește solul. Apa cu nutrienți circulă prin sistem, iar plantele își extrag exact cât au nevoie. La Grădinescu folosim sistemul NFT (”Nutrient Film Technique” – ”Tehnica cu Peliculă de Nutrienți). Acest sistem este util atunci când cultivarea în sol nu este posibilă.

Poziționare pe hartă Bucureștii Noi

 


Mai multe grădini

Școala 136
Școala 136

Grădina din Curtea Şcolii 136 Grădina din Curtea Şcolii 136 va fi...

Barbu Văcărescu
Barbu Văcărescu

Peisaj comestibil Barbu Văcărescu O grădină urbană tip “food forest” creată în...

Școala 143
Școala 143

Grădina din Curtea Şcolii 143 Grădinescu propune un model de grădină în...

Tudor Vladimirescu
Tudor Vladimirescu

Sera urbană Tudor Vladimirescu Grădinescu Tudor Vladimirescu va fi dezvoltat în anul...

Apărătorii Patriei
Apărătorii Patriei

Grădină comunitară Apărătorii Patriei Grădina este una comunitară şi e amenajată în zona...