Campania „Save the Bees”

Știați că… trebuie să mulțumim unei albine pentru o treime din ce mâncăm?

Marti, 22 mai 2018, în grădina comunitară ,,Grădinescu” din Bucureștii Noi, are loc lansarea oficială a Campaniei “Save the bees”, in cadrul cărora se vor organiza o serie de 15 ateliere educaționale despre albine, dedicate copiilor din școlile și grădinițele din București, precum și comunităților din jurul rețelei de grădini urbane.

Invitat special la evenimentul de marți 22 mai este dl dr. Ștefan Stângaciu, Președintele Societății Române de Apiterapie.

Marți, precum și la aceste ateliere, copiii vor avea ocazia să observe pe viu albinele, să le descopere privind de la câțiva centimetri distanță, 100% în siguranță, prin pereții unui stup transparent.

Ei vor avea ocazia să interacționeze cu uneltele de care apicultorul se foloseste in apicultură, vor putea îmbrăca un costum de apicultor, pe mărimea lor, vor afla cum culegem mierea, cum culegem polenul și cum se produc toate celelelte minuni ale stupului.

Primele evenimente din seria de Ateliere de Apicultură, din cadrul campaniei ,,Save the bees” – Grădinescu, vor avea loc:

22 mai 2018, ora 16:00 – în grădina urbană Grădinescu din spatele magazinului Kaufland din Bucureștii Noi;
23 mai 2018, ora 18:00 – în grădina urbană Grădinescu din cadrul magazinului Kaufland Olteniței (șoseaua Olteniței, nr. 388);
23 mai 2018, ora 10:00 – în grădina din cadrul școlii nr. 143;
29 mai 2018, ora 10:00 – la școala nr. 136;
29 mai 2018, ora 18:00 – în grădina urbană Grădinescu din cadrul parcării magazinului Kaufland Barbu Văcărescu (str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144);
31 mai 2018, ora 10:00 – în Grădina din Curtea Școlii de la școala Ferdinand;

Calendarul complet va fi disponibil si pe https://www.facebook.com/Gradinescu/.

Seria de ateliere de apicultură este organizată de Kaufland România și Institutul de Cercetare în Permacultură din România, în parteneriat cu Asociația pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici, Societatea Română de Apiterapie și LaStupina.ro

Contextul internațional: pe 20 decembrie 2017 Organizatia Natiunilor Unite a declarat ziua de 20 Mai ca fiind ”Ziua Mondială Albinei”, iar pe 27 aprilie, UE a votat pentru interzicerea folosirii neonicotinoidelor în câmp deschis, datorită pericolului ce îl prezintă folosirea acestora pentru mediu: albine, polenizatori, alte viețuitoare și inclusiv, oameni.

Related Post

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *