O nouă grădină #Grădinescu la Școala 136

Straturi înălțate unde copiii vor cultiva legume și  plante aromatice, bănci adăpostite, teepee-uri (tipi) pentru joacă, xilofonul și spirala aromatică sunt doar câteva dintre elementele noii grădini din curtea Școlii nr. 136 din București, implementate în această vară de către membrii Institutului De Cercetare în Permacultură din România, în cadrul proiectului Grădinescu, sponsorizat de către Kaufland România.

Zona amenajată se află în partea de Sud-Est a şcolii şi presupune crearea mai multor spaţii educative şi creative care să apropie copiii de natură şi să le ofere cadrelor didactice mai multe instrumente pedagogice.

Rămâneți aproape de noi! În curand vom împrieteni copiii cu grădina lor, la atelierele de semănat, plantare de bulbi, arbuști și pomi fructiferi.

Doriți să vedeți poze din grădina?

Despre Grădinescu:

Grădinescu e un model de regenerare urbană ce exemplifică cum sisteme de permacultură, educaţie, economie circulară, energie şi hrană se pot îmbina creativ într-o reţea de grădini urbane, care să aducă un plus de energie şi vitalitate în viețile orășenilor.

Proiectul Grădinescu este organizat de Institutul de Cercetare în Permacultură din România împreună cu Kaufland România și constă într-o rețea de 9 grădini urbane, dintre care 3 amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, 4 în parcările sau în spatele magazinelor și 2 în școlile din Capitală. Gradinile sunt concepute pentru a fi îngrijite de locuitori – prin participare şi de echipa Grădinescu – prin expertiză, facilitare şi cercetare.

Related Post

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *