Armonii în Grădină



Grădinescu, Institutul de Cercetare în Permacultură din România și Kaufland România vă invită duminică, 28 octombrie 2018, orele 15, la "Armonii în Grădină - recital de muzică clasică".

Timp de o oră, arcușurile violonistei ROXANA OPREA și violoncelistei ANDREEA ȚIMIRAȘ se vor uni pentru a creea o atmosferă vibrantă într-un cadru cu totul inedit: grădina comunitară Grădinescu din spatele magazinului Kaufland Bucureștii Noi, Bd Bucureștii Noi nr 50 B.
Din program, piese de G.P. Telemann, J. Haydn, R. Glière si L.v. Beethoven.

Interpretele au mai concertat împreună, în cadrul Trio-ului de BAROCkeri al UNMB , în 3 spectacole organizate de Institutul Cultural Român, la sala Yehudi Menuhin a Parlamentului European, la Centrul Spiritual Cultural Român din Bruxelles, precum și la resedinţa Ambasadorului României în Belgia.

Ne vom putea bucura de muzica ce va răsuna în grădină la un ceai cald din plantele aromatice din grădină, oferit de către gazdele evenimentului.

Despre interprete:

ROXANA OPREA - vioară
Concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș și al Orchestrei Române de Tineret , violonista Roxana Oprea și-a început studiile la Liceul de Artă din Târgu-Mureș sub îndrumarea profesorilor Szekely Levente, Fodor Sandor și Valeriu Maior.
A continuat apoi la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesorilor Ioana Croitoru ș Gabriel Croitoru, unde a și obinut diploma de Master în anul 2010.
Întâlnirea cu renumitul Cvartet Belcea a marcat-o profund, luând astfel ființă Cvartetul “Anima” pe care l-a condus timp de aproape 4 ani începand cu anul 2007.
Oportunitățile de perfecționare au continuat să apară, încununate cu succes în cadrul cursurilor de măiestrie susținute de personalități precum: Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru,Wolfgang Klos, Adrian Butterfield, Erkki Lahesmaa, Bujor Prelipcean, Stefan Metz, Devich Sandor și nu în ultimul rând, Cvartetul Belcea.
Participarea în cadrul proiectelor Orchestrei Române de Tineret i-au adus colaborări cu dirijori celebri din care îi amintim pe Cristian Mandeal, Lawrence Foster, Kristjan Järvi, Cristian Măcelaru, ş.a. şi soliști precum Pinchas Zukerman, Andrei Ioniță, Sarah Chang sau David Garett.
În iulie 2012 este invitată la München pentru a participa la un concert dirijat de Konrad von Abel, asistent al marelui dirijor român Sergiu Celibidache. Această întalnire cu Fenomenologia Muzicală deschide un nou drum, violonista fiind o prezență constantă în cadrul concertelor și seminariilor organizate în Germania, Italia, Franța, Spania sau Belgia.

ANDREEA ȚIMIRAȘ - violoncel
Născută într-o familie de muzicieni, începe studiul violoncelului sub îndrumarea tatălui, prim violoncelist al Orchestrei Simfonice Siciliene din Palermo (Italia).
Absolventă a U.N.M.B, se perfecționează la cursurile de măiestrie artistică pentru violoncel cu David Geringas și muzică de cameră cu Trio Abegg.
Membră a Orchestrei Simfonice Siciliene în perioada 2001-2015, desfășoară o bogată activitate solistică și camerală atât în țară cât și peste hotare, abordând genuri dintre cele mai diferite: de la muzică veche alături de Ansamblul de BAROCkeri, muzică world-fusion împreună cu ansamblul Imago Mundi cu care a înregistrat două albume sub Editura Casa Radio, la repertoriu contemporan pentru care primește premii speciale.
Din septembrie 2013 este profesor de violoncel și muzică de cameră la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, iar din octombrie 2012 doctorand al U.N.M.B. și Asistent cercetător al Centrului de Muzică Veche al aceleiași instituții.

Despre GRĂDINESCU:

Este un proiect implementat de către Institutul de Cercetare în Permacultură din România și sponsorizat de către Kaufland România.
Grădina urbană comunitară din Bucureștii Noi (Bd Bucureștii Noi 50 B , în spatele magazinului Kaufland) este una dintre cele 9 grădini urbane din rețeaua Grădinescu, inițiată in 2017. De atunci grădina găzduiește evenimente eco-socio-culturale adresate atât comunității din cartier, cât și celor ce doresc sa viziteze și să cunoască locația și proiectul Grădinescu.
Mai multe pe www.gradinescu.ro

Pentru alte detalii sau informații legate de eveniment ne puteți contacta la 0742 034342 sau la email contact@gradinescu.ro