Seminţiada de toamnă

Ne umplem traista cu seminţe, ne pregătim mâinile să se mânjească cu pământ şi poposim în 3 din cele 9 grădini Grădinescu în perioada 14-22 septembrie cu prilejul Seminţiadei de toamnă. Vă invităm să vă alăturaţi cu mic cu mare, semănatul nu se face doar primăvara, ci până toamna tărziu. 

Seminţiada de toamnă e un eveniment itinerant în 3 cartiere ale Bucureştiului. O ocazie de a pune cu mâna ta o sămânţă pe o bucată de pământ dintre betoanele capitalei, de a te conecta la comunitate, de a face cunoştinţă cu elemente de bază din permacultură şi grădinărit urban. Totul începe de la o sămânţă- intenţia, gândul, fapta şi hrana ce ajunge la tine în farfurie.  

CE VOM FACE ÎN CADRUL FIECĂRUI ATELIER?

  • Pregătim terenul pentru semănat
  • Semănăm toate suprafețele cultivabile din grădini pentru asigurarea recoltei de toamnă, iarnă & primăvară și îmbunătățirea calității solului
  • Aflăm cine e #Grădinescu, facem un tur al grădinii şi discutăm despre permacultură, seminţe şi grădinărit de iarnă
  • Ne bucurăm de natură şi de comunitate
[gallery columns="4" ids="1849,1850,1854,1800"] CE SEMĂNĂM?

O mare diversitate de legume şi verdeţuri, precum: Ceapă, Usturoi , Praz, Sfeclă, Mangold, Nap (afară din semințe), Spanac, Ridiche, Kale, Mazăre de toamnă, Fasole de toamnă, Pak Choi, Tatsoi, Mizuna & Mibuna, Nira, Valeriană/Fetică/Corn Salad/Mache, Măcriș, Varză de primăvară.

Noi venim cu seminţe tradiţionale şi bio, netratate (am primit în dar şi de la Seminte libere!) . Dacă ai şi tu pe acasă seminţe, adu-le să le semănăm împreună. 

CINE PARTICIPĂ?

Eveniment dedicat deţinătorilor de loturi şi celor ce îşi doresc să grădinărească la Grădinescu. Vecinii curioși și iubitori de#GrădiniUrbaneComunitare și #Grădinescu din alte cartiere sunt bineveniți!

Fiind un spaţiu de învăţare practică, te rugăm să ne dai de ştire dacă doreşti să te alături la unul din cele 6 ateliere prin selectarea locaţiei în care vrei să ajungi în următorul formular: https://goo.gl/forms/bnRt0OGWiUhXbxnN2.

UNDE? CÂND?

Grădinescu Apărătorii Patriei: - Joi-14.09- 17.30-20.00 - Sâmbătă- 16.09- 10.00-14.00

Grădinescu Barbu Văcărescu: - Marţi- 19.09- 17.30-20.00

Grădinescu Bucureştii Noi: - Miercuri, Joi, Vineri- 20, 21, 22.09- 17.30- 20.00